Superieure Jurre 495 voor 5e keer Algemeen Kampioen HK!!!

Jurre 495 heeft vandaag opnieuw voor sensatie gezorgd en historie geschreven door voor de vijfde keer Algemeen Kampioen te worden van de KFPS Hengstenkeuring!!!

“Het kan toch niet zo zijn dat een hengst geen kampioen meer kan worden omdat hij dat al vier keer geweest is” zei juryvoorzitter Sabien Zwaga bij de ontknoping van de KFPS Hengstenkeuring 2023 in Leeuwarden. En daarmee riep zij Jurre 495 uit tot Algemeen Kampioen van de Hengstenkeuring. Met zijn vijfde titel treedt hij in de voetsporen van Preferente Wessel 237 die zelfs zes keer kampioen werd. 

Na eerder het Kampioenschap van de oudere hengsten te hebben gewonnen was de finale nog wel erg spannend. Maar Jurre 495 bleef de jury en het publiek in de kampioensronde imponeren met zijn grote klasse. Er zijn maar weinig hengsten die zo constant kunnen presteren als Jurre 495 en keer op keer vanuit de achterhand weten op te stijgen.  

Wij willen iedereen die deze geweldige prestatie van Jurre 495 mogelijk heeft gemaakt bedanken!!! In het bijzonder felicitaties voor mede-eigenaar Hans-Jürgen Niemeyer en fokker Hendrik Deinum!!!

(Foto’s Jurre 495 KFPS Hengstenkeuring 2023 © DigiShots)