Over ons

Wij hebben ons bekwaamd in het keuringsklaar maken, beleren, trainen en verkopen van Friese sportpaarden. Indien gewenst kunnen wij uw fokmerrie ook insemineren.

Onze manege heeft het veiligheidscertificaat van Stichting Veilige Paardensport en wij zijn sinds begin 2008 een Aequor-gecertificeerd stagebedrijf.

 

Jelmer Chardon

Bij zijn ouders opgegroeid met Friese paarden en al zijn hele leven gefascineerd door het Friese paard. Doordat zijn ouders veel met de paarden naar de keuring gingen, kreeg hij de smaak vanzelf te pakken.

Hij begon met het voorbrengen van een veulentje en toen hij 13 was trainde Jelmer al een paard dat 1A werd op de Centrale Keuring en uitgenodigd werd voor de modelverklaring.

De grootste hobby van Jelmer is marathon rijden. Zo wist hij op zijn 18e met een 2 span paarden van zijn vader Noordelijke kampioen te worden. Daarna wist hij het zeker, van paarden wilde hij zijn werk maken.

Nadat hij zijn studie MBO Internationale Handel & Groothandel had afgerond is Jelmer samen met mijn vriendin Anita een eigen trainingsstal voor Friese paarden begonnen bij zijn schoonouders in de loods.

Naast het trainen van paarden voor de keuring, beleert Jelmer ook paarden en heeft hij in 2007 het KI-diploma behaald. Zo kan hij klanten een totaalconcept van beleren tot insemineren bieden.

 

Anita Chardon

Geboren in Leeuwarden maar opgegroeid op de boerderij van haar ouders in Dronrijp. Haar interesse voor paarden was er al van jongs af aan. Zo is zij opgegroeid met de stoere pony Mister Power. Later moest deze kleine man plaats maken voor de prachtige, sierlijke zwarte Parels, het Friese paard!

Haar vader en moeder fokten ieder jaar een veulentje en Anita mocht de paarden rijden onder het zadel en trainen voor de wedstrijden.

Op de boerderij waren langzamerhand al de koeien vervangen door de Friese paarden. Toch was er nog een plaatsje vrij voor de Prins met zijn zwarte paard, dit was namelijk Jelmer met zijn super merrie Fleur du Chardonné.

In 2006 is Anita op de boerderij van haar ouders samen met Jelmer begonnen met het keuringsklaar maken van Friese paarden. In Dronrijp hebben zij een mooie start kunnen maken en samen Stal Chardon kunnen opbouwen. In april 2009 zijn zij verhuisd naar de nieuwe locatie in Jorwert.

Jelmer en Anita delen samen de passie voor Friese paarden en hebben met Stal Chardon hun jeugddroom kunnen verwezenlijken.