Rommert 498 Sport

Nieuw bij Stal Chardon

Zeer hoge fokwaarden

Met fokindex 110 in de top van de jonge hengsten voor 2020

Fokker: Pieter en Tiety Okkema te Witmarsum
Eigenaar: Pieter en Tiety Okkema te Witmarsum
Afstamming: Norbert 444 Sport/Pref x Jasper 366 Sport/Pref
Stokmaat: 172 cm
Geboortejaar: 2013
Merriestam: 70

 

Rommert 498 is een rastypische hengst met veel uitstraling

Verbeteraar voor beweging, inzet en instelling

 

Citaat KFPS:

Rommert is een rastypische hengst met veel uitstraling. Een lang gelijnde, jeugdige hengst met sterke verbindingen in de bovenlijn. Het hoofd is voldoende sprekend. De goed gevormde hals is voldoende verticaal gesteld en de lange schouder is voldoende schuin. Rommert heeft ruim voldoende behang.

In alle disciplines viel zijn beentechniek positief op. Met name zijn sterk gebruik van het achterbeen werd door de ruiters en menners geprezen naast zijn positieve instelling en inzet. Hij is goed bewerkbaar en kan goed sluiten en verruimen.

Rommert heeft veel kwaliteit in de draf. Hij maakt veel ruimte in de draf, waarbij het achterbeen met veel buiging en kracht onder het lichaam wordt geplaatst. Het voorbeen wordt ruim weggezet. Rommert heeft ruim voldoende souplesse. De galop is goed gesprongen, met ruimte en lichaamsgebruik. Hierin kan hij meer bergop bewegen. De galop is goed bewerkbaar.

Geschikheid als rijpaard: Als dressuurpaard heeft Rommert veel aanleg. Hij geeft de ruiter een goed gevoel, is bewerkbaar en bezit een goede bewegingtechniek. Hij kan gemakkelijk sluiten en verruimen. Als tuigpaard heeft hij veel techniek door zijn krachtige achterbeengebruik en looplust. Het voorbeen wordt ruim weggezet en toont daarbij een goede knieactie.

Rommert heeft tijdens het onderzoek veel aanleg getoond als rij- en menpaard. Als tuigpaard heeft hij zeer veel aanleg in de bewegingtechniek maar mist de natuurlijke oprichting. Rommert toont veel inzet, een goede instelling en laat zich in alle drie disciplines goed bewerken en is fijn te rijden.

Moederlijn: Lieske fan ‘e Welle komt uit een sterke moederlijn (stam 70). Zij is al op jonge leeftijd Preferent geworden met o.a. Rommert 498 en 2 voorlopig Kroonmerries. Deze Stermerrie wordt gevolgd door een eerste premie Stermerrie van Oege 267 en ook de volgende merrie in de moederlijn is een eerste premie Stermerrie (Naen 264), die tevens Preferent is en in de IBOP 82 punten behaalde.

 

DNA-testen:

  • Waterhoofd: niet drager
  • Dwerggroei: niet drager
  • Vosfactor: niet drager

 

Dekvoorwaarden:

– U kunt dagelijks tot 09.30 sperma bestellen
– Wij insemineren 7 dagen in de week in Noord Nederland
– Het verzenden van sperma is voor rekening van de merriehouder
– Veterinaire begeleiding is aanwezig en wordt verzorgd door Arts en Dier te Bears
– Inseminatie, vervoer en/of verblijf van de merrie is voor rekening en risico van de eigenaar
– Sperma bestellen via Jelmer Chardon: +31 6 42 31 48 65

 

Foto’s van Rommert 498

(Foto’s: Karin Sevink)

 

Video van Rommert 498