Bastiaan 510 Sport-Elite

Eerste goedgekeurde KFPS-dekhengst in Australië
Eerste goedgekeurde zoon van Jisse 433

PSG-dressuur

Tijdelijk in Nederland bij Stal Chardon ter dekking

Fokker: E. van Slooten te Joure
Eigenaar: Katrina Routson (Terarossa Lodge Friesians, Australië)
Afstamming: Jisse 433 Sport x Tsjerk 328 Sport Pref
Stokmaat: 164 cm
Geboortejaar: 2008
Merriestam: 102

 

Verkort Onderzoek 2019

Citaat KFPS:

Bastiaan 510 Sport-Elite (Jisse 433 x Tsjerk 328) is in Australië goedgekeurd na voltooiing van het verkort onderzoek. De goedkeuring van Bastiaan 510 symboliseert een dubbele primeur: hij is de eerste hengst die op Australische bodem is goedgekeurd en hij is de eerste Jisse 433-zoon die een deklicentie heeft behaald. Bastiaan 510 is door zijn prestaties in het dressuur op Prix St. Georges niveau aangewezen voor het verkort onderzoek. Bij de inspectie in New South Wales werd Bastiaan 510 in de hand gepresenteerd.

Hoofd van de jury Harrie Draaijer: “Braggo S. (de naam van Bastiaan 510 voor zijn goedkeuring) presenteerde zichzelf goed. In de voorgaande maanden heeft de Hengstenkeuring in Nederland een aantal van zijn Prix St. Georges-testen beoordeeld. Op basis van deze bevindingen, de presentatie in Australië en een stamboombeoordeling ontving hij een uitnodiging voor de korte test.”

Veertien dagen na deze uitnodiging werd de hengst voor de tweede keer beoordeeld door Draaijer en collega-jurylid Wil Thijssen. Braggo S. werd ook meegenomen voor een testrit door Grand Prix-rijder Rozzie Ryan die erg te spreken was over de werkethiek en gretigheid die Braggo S. toont. Terug in Nederland werden de beelden van de training onderzocht door Frenk Jespers en Jaap Boersma. Op basis van deze gegevens en zijn goede uiterlijk, fijne afkomst, hoge fokwaarden en positieve karakterbeoordeling heeft de Hengsteninspectiecommissie besloten het bestuur te adviseren de hengst Braggo S. goed te keuren voor de dekdienst als Bastiaan 510.

Draaijer: “Bastiaan 510 heeft als veulenboekhengst al een paar geregistreerde nakomelingen op zijn naam staan. De kwaliteit van zijn zonen en dochters die bij inspecties worden gezien, lijkt in orde te zijn. Bastiaan 510 heeft een goed model met hengstuitdrukking. De juiste stap toont meer dan bevredigende paslengte en gebruik van het lichaam. In draf beweegt hij soepel. De juiste galop vertoont goede stappen met een meer dan bevredigende zelfhouding.”

 

DNA-testen:

  • Waterhoofd: niet drager
  • Dwerggroei: niet drager
  • Vosfactor: niet drager

 

Dekvoorwaarden:

– U kunt dagelijks tot 09.30 sperma bestellen
– Wij insemineren 7 dagen in de week in Noord Nederland
– Het verzenden van sperma is voor rekening van de merriehouder
– Veterinaire begeleiding is aanwezig en wordt verzorgd door Arts en Dier te Bears
– Inseminatie, vervoer en/of verblijf van de merrie is voor rekening en risico van de eigenaar
– Sperma bestellen via Jelmer Chardon: +31 6 42 31 48 65

 

Foto’s van Bastiaan 510

 

Nakomelingen van Bastiaan 510

(Foto’s Katrina Routson)